Inloggen  |  Registreren

Projectkoor Festina Lente

Beheerder:

Festina Lente

Details:

Categorie: projectkoor
Plaats: Arnhem  (Gelderland)

Foto's bekijken
RSS FeedOns Projectkoor
http://www.edusolent.com/_files/fl/0132.jpg
Missie
Projectkoor Festina Lente wil koormuziek op hoog niveau ten gehore brengen. Het accent ligt op muziek uit renaissance en barok, soms in combinatie met meer eigentijdse werken.
Het koor probeert relatief onbekende muziek toegankelijk te maken voor een groter publiek. Daartoe worden projecten uitgevoerd rond een centraal thema. Deelnemers komen uit de regio Arnhem, van Nijmegen tot Deventer, van de Utrechtse Heuvelrug tot de Achterhoek.

Repertoire
Festina Lente zingt vooral werken uit renaissance en barok, maar zoekt ook raakvlakken met meer hedendaagse muziek.
Het koor zoekt steeds naar minder bekende werken en zelden uitgevoerde muziek, zowel van religieuze als wereldlijke oorsprong.

Vernieuwend
Projectkoor Festina Lente werkt met gevorderde amateurzangers en beroepsmusici.
Met de dirigent Dirkjan Horringa wordt doorlopend gezocht naar thematische programma’s met muziek die niet vaak wordt uitgevoerd.
Concerten vinden vaak plaats met instrumentale ensembles van verschillende samenstelling.
http://www.edusolent.com/_files/fl/09.jpg
Repetitie
Er wordt gerepeteerd op zondagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. Repetitieplek is de aula van de Pieter Brueghelschool Eduard van Beinumlaan 28, 6815 GD Arnhem. Deze is ook met openbaar vervoer goed bereikbaar.
http://www.edusolent.com/_files/fl/08.png
Organisatie
Projectkoor Festina Lente (opgericht in maart 2017) organiseert tenminste 2 projecten per jaar, waarvoor zangers zich kunnen opgeven. Er zijn vaste leden, maar deelname op projectbasis is mogelijk.

Onze dirigent
http://www.edusolent.com/_files/fl/02.jpg
Studie
Dirkjan Horringa (*1957) koos aanvankelijk voor een studie biologie, maar ontdekte door het spelen in studentenorkesten en zingen in kamerkoren zijn muzikale talent.
Hij studeerde koor- en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht muziekwetenschappen.

Ensembles
Als vaste dirigent werkt hij behalve met Festina lente met vocaal ensemble Trajecti Voces (Utrecht), het Amer Consort (Amersfoort), strijkorkest het WachtkamerOrkest (Leeuwarden) en het La Pellegrina ProjectOrkest.
Veelvuldig wordt hij gevraagd voor het leiden van projecten, onder andere met de vocale ensemble COQU, VOCA Deventer en EenVoorTwaalf, het Nijmeegs Strijkersgilde en PassieVoorPasen. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles in Oost-Europa, o.a. het Praagse vocaal ensemble Vaganti, Musitshnyj Asamblej (Kiev), Confido Domino (Minsk) en het Litouwse vocale ensemble Brevis.

Specialisme
Zijn specialisme is de muziek van renaissance en barok en hedendaagse muziek, met een accent op historisch muziektheater. Vooral op het gebied van madrigaalkomedies (Banchieri's Barca di Venetia per Padova en Festino di Giovedì grasso) en barokopera's van onder meer Purcell (Dido and Aeneas, The Fairy Queen) en Monteverdi (L'Orfeo) is hij de laatste jaren actief geweest.
Maar het klassieke en romantische symfonische repertoire gaat hij niet uit de weg, getuige de programma's van de internationale zomercursussen van La Pellegrina rond Mozart en Dvořák in Bechyně, Tsjechië. Hij is daar artistiek leider, coacht kamermuziek en dirigeert het orkest.

Overige activiteiten
Hij wordt veelvuldig gevraagd voor het leiden van projecten, onder andere met het Haags Kamerkoor, het Haags Vocaal Ensemble, VOCA Deventer, PassieVoorPasen en het La Pellegrina Project Orkest.
Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles in met name Oost-Europa, o.a. het Praagse vocaal ensemble Vaganti, Musitshnyj Asamblej (Kiev), Confido Domino (Minsk) en het Litouwse vocale ensemble Brevis.
Dirkjan Horringa schoolt ook musici op vocaal en dirigeertechnisch gebied. Hij leidde koordirigenten op in de meerjarige dirigentenopleiding van Unisono/Kunstfactor.Optredens in het verleden: [ openklappen ]