Inloggen  |  Registreren

Ein Deutsches Requiem

Uitvoerenden:


Het Promenade Orkest

Beheerder:

ckh

Datum en tijd:

zaterdag 24 mei 2014
Aanvang: 20:15

Locatie:

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011HH Haarlem  (Noordholland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Toevallig of niet, kort voor dit concert bereikt de dirigent Ger Vos op 19 april zijn 7e kroonjaar Deo volente, alle reden om eens flink uit te pakken bij deze keuze uit zijn top-5 van koorwerken. Het belooft een bijzondere uitvoering te worden van dit troostrijke meesterwerk, werkelijk alles is er aan gedaan om het zo mooi mogelijk te maken.

Zelden, en misschien wel nooit, zul je dit stuk horen met deze rijke bezetting. Vaak voert men dit stuk uit met 2 vleugels, simpelweg vanwege de financiën. Wij voeren het uit met groot orkest. Brahms schrijft dit voor met minimaal twee harpen en dat betekent dan ook een flinke bezetting van de strijkers voor de goede balans. Er zullen 50 musici van Het Promenade Orkest op het podium zitten.

Daar blijft het niet bij. Gonny van der Maten bespeelt daarbij ook nog eens Cavaillé-Coll orgel, zij is een organiste van naam in het land. Hoor je het geluid al voor je, voel je al de trillingen?

Het Concertkoor Haarlem onderscheidt zich altijd met de solisten, ook nu weer. Judith van Wanroij en Frans Fiselier. Beide zangers zijn anders niet in Haarlem te horen. De jonge Haarlemse sopraan is winnares van de Grachtenfestivalprijs 2010. Judith van Wanroij treedt deze maanden veel op, overal in Europa. In Nederland zingt ze bij beroemde dirigenten als Jan Willem de Vriend en Klaas Stok, verbonden aan het Nederlands Kamerkoor.

Frans Fiselier zong in januari met o.a. zijn dochter Maria, winnares Grachtenfestivalprijs 2011, de Hohe Messe met Viva Voce o.l.v. onze dirigent.

Dan is er een gratis inleiding door Kees Wisse, de musicoloog die bekend is van zijn duidelijke lezingen bij Holland Symfonia. Van 19.30- 20,00 uur in de grote zaal van der Philharmonie. Het mooi uitgevoerde, goed leesbare programmaboekje- niet van die kleine lettertjes- is ook gratis.

En dit alles in handen van dirigent Ger Vos, die met groot plezier en inzet Concertkoor Haarlem heeft voorbereidt op dit troostrijke meesterwerk. Maar pas in de Philharmonie is hij echt in zijn element, met het grote orkest. Behalve koordirigent is hij ook opgeleid als orkestdirigent; hij dirigeerde veel landelijke orkesten.

Dertig jaar lang gaf Ger dirigeerlessen op de MDO, de Meerjarige Dirigentenopleiding in Utrecht en 25 jaar was hij verbonden aan de Kurt Thomas Cursus waar hij ook menig aankomen dirigent het vak leerde. Dat is waar hij het allemaal voor doet: koor met orkest, zijn passie. De verrassing komt altijd op de avond van het concert, dan vallen de puzzelstukjes op hun plaats.

Je zou dus denken dat dit een onbetaalbaar duur concert is geworden. Tot ons plezier is het weer gelukt om de toegangsprijs laag te houden: € 27,50. Kinderen betalen € 12,50. Tickets bestellen via tickets@concertkoorhaarlem.nl

Concertkoor Haarlem – zingen met passie

Overige informatie:

Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms o.l.v. Ger Vos en met medewerking van

* Judith van Wanroij, sopraan
* Frans Fiselier, bariton
* Gonny van der Maten, Cavaillé-Coll orgel
* Het Promenade Orkest