Inloggen  |  Registreren

Fuego! Utrecht

Uitvoerenden:

Utrechts Studenten Koor en Orkest

Beheerder:

USKoorenOrkest

Datum en tijd:

zaterdag 25 juni 2016
Aanvang: 20:15

Locatie:

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht  (Utrecht)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Twitter: @HetUsko
Facebook pagina
Programma:

De ‘Misa Tango’ van Luis Bacalov (1933-) bestaat, net als vele andere missen, uit vijf delen, maar daar houden de overeenkomsten op. Het stuk wordt gezongen in het Spaans, swingt als een tango en een belangrijke rol is weggelegd voor de Bandoneon. Dit instrument, dat koningin Maxima tot tranen ontroerde, is een essentieel onderdeel van de meeste tango ensembles. Behalve klassieke werken componeert Bacalov ook filmmuziek, hiervoor won hij in 1996 een oscar (voor Il Postino).
Georges Bizet (1838-1875) is vooral bekend om de opera ‘Carmen’, één van de beroemdste en meest geliefde opera’s ter wereld. Bizet heeft dit zelf niet mee mogen maken; hij stierf kort na de niet zo goed ontvangen première. Vijfentwintig jaar later was het stuk al meer dan 1000 keer uitgevoerd. Verder staan er op het programma: Danse macabre van Camille Saint-Saëns voor het orkest en enkele a capella stuken voor het koor van onder andere Javier Busto.


https://www.youtube.com/watch?v=lulwfbEbd1E

Overige informatie:

o.l.v. Gilles Michels
Jannelieke Schmidt – sopraan
Sven Weyers – bariton
Martin de Ruiter – bandoneonist

Kaarten incl. pauzedrankje: €20 vol tarief, €12 studenten, CJP, 65+, U-pas
https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agenda/detail/5629/Utrechts_Studenten_Koor_en_Orkest_o_l_v_Gilles_Michels


Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is met bijna honderdvijftig leden een van de grootste muziekgezelschappen van Nederland. Het jaarlijkse Bachprogramma vormt al sinds de oprichting het hoogtepunt op de concertagenda. Komend voorjaar voeren wij de Johannespassion uit. Dit najaar zullen wij o.a. Mussorgsky’s Schilderijen tentoonstelling uitvoeren. Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven (www.usko.nl/nieuwsbrief).