Inloggen  |  Registreren

Koers Noord-Oost, zang uit de Baltische landen en Finland

Uitvoerenden:

Amer Consort

Beheerder:

AmerConsort

Datum en tijd:

zaterdag 18 maart 2017
Aanvang: 20:15

Locatie:

Johanneskerk
Westsingel 30
3811BB Amersfoort  (Utrecht)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Zaterdag 18 maart en zondag 26 maart brengt Amer Consort Vocaal Ensemble twee concerten onder de titel ‘Koers Noord-Oost’. Het koor laat muziek horen van vooral eigentijdse componisten uit Noord-Oost Europa. De Baltische staten hebben sterk geleden onder de inlijving bij de Sovjet-Unie en de daarop volgende onderdrukking van de nationale talen en culturen. Het zingen in koorverband is altijd een middel geweest om de eigen taal en cultuur levend te houden. Het concert is een uiting van solidariteit met de bewoners van de Baltische staten om hun muziek en cultuur centraal te stellen in een concertreeks.
Het programma
In dit programma neemt het koor de luisteraar mee op reis en voert hen naar de ijle sferen en ongerepte natuur van de Baltische landen Estland, Letland en Litouwen. In Noord- Oost Europa ligt, naast de bekende en geliefde werken van Arvo Pärt, een schat aan koorwerken die weliswaar niet bekend zijn maar wel zeer de moeite waard zijn. De dirigent ontsluit het repertoire voor het publiek door tijdens het concert op toegankelijke en prikkelende wijze een toelichting te geven met achtergrondinformatie over de componisten en hun werk.
Daarnaast zullen de Baltische musici Līga Griķe, virtuoze kokle-speelster uit Riga, en de in Nederland opgeleide en woonachtige Letse violiste en zangeres Anna Britāla, enkele muzikale intermezzi verzorgen.

Overige informatie:

Zaterdag 18 maart, Johanneskerk in Amersfoort, aanvang 20.15 uur
Zondag 26 maart, de Oude Kerk in Soest, aanvang 15:30 uur
Met medewerking van Baltische musici Līga Griķe (kokle) en Anna Britāla (viool)
Het geheel staat onder leiding van Dirkjan Horringa.
Toegangsprijzen:
voorverkoop € 13,50, aan de zaal € 17,50 - tot 18 jaar en studenten € 7,50
Voor uitgebreide informatie en kaartverkoop: zie www.amerconsort.nl