Inloggen  |  Registreren

'Zij die geliefd zijn, leven eeuwig'

Uitvoerenden:

Chordiality

Beheerder:

chordiality

Datum en tijd:

zondag 12 november 2017
Aanvang: 16.00

Locatie:

Lutherse Kerk
Lutherse Burgwal 7-9
2512CB Den Haag  (Zuidholland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Vocal Ensemble Chordiality presenteert in de gedenkmaand november zijn eerste concert met de titel ‘Zij die geliefd zijn, leven eeuwig’. Dirigent Patrick Pranger bedacht een ambitieus concept dat de dag verbeeldt die aanvangt met het ochtendgloren waarna het volle licht langzaam ontluikt.
Geïnspireerd door deze gedachte nemen zangers, dirigent en pianist u mee langs prachtige koormuziek en improvisaties. Een muzikale viering van het leven die gepaard gaat met het ontsteken van lichtjes door bezoekers en zangers.
Het beroemde Agnus Dei van Samuel Barber staat symbool voor de zonsopgang, gevolgd door Morning Prayer dat voor het eerst in Nederland wordt uitgevoerd. De in Londen wonende Russische componist Alexander Levine zal het concert bijwonen. Centraal staat deze middag het Requiem van de Canadese componist Eleanor Daley met als hoogtepunt ‘In Remembrance’. Het leven wordt gevierd met Three Songs of Faith van de populaire Amerikaanse componist Eric Whitacre. De hoop, gesymboliseerd door de tijdens het concert ontstoken lichtjes, bezingen we met een voor koor gearrangeerd orkeststuk van Edward Elgar. John Cameron voorzag dit beroemde 9e deel (Nimrod) uit de Enigma-variations van de tekst Lux Aeterna.
Patrick Pranger en zijn Chordiality brengen met dit sfeervolle programma een hommage aan het leven zelf en aan hen die in onze gedachten voortleven na de dood.

Overige informatie:

Locatie: Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7, 2512CB Den Haag Centrum

Entreeprijs € 15,-. Bestellen: kaartverkoop@chordiality.nl