Inloggen  |  Registreren

Hohe Messe - J.S. Bach. Kampconcert USKO

Uitvoerenden:

Utrechts Studenten Koor en Orkest

Beheerder:

USKoorenOrkest

Datum en tijd:

zaterdag 6 januari 2018
Aanvang: 19.30

Locatie:

Grote Kerk
Kerkstraat 20
5211KG Den Bosch  (NoordBrabant)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Twitter: @twitter.com/hetusko
Facebook pagina
Programma:

Over het programma
De ‘Mis in b-klein’ of Hohe Messe van Johann Sebastian Bach is een monumentaal werk dat algemeen bekend staat als het summum van de barokmuziek. Bach stelde het in 1749 samen uit muziekstukken die hij in de decennia ervoor had gecomponeerd. Een verzameling van het beste dus, en dat blijkt uit de waardering die deze hoogmis nog altijd van menig muziekliefhebber ontvangt: zo werd de Hohe Messe door Radio 4 verkozen tot mooiste mis aller tijden. Laat u meeslepen door de muzikaliteit van ruim 160 Utrechtse studenten met een passie voor Bach!
De Hohe Messe is in één week ingestudeerd door het USKO in een jaarlijks terugkerend kamp en zal aansluitend aan dit kamp ten gehore worden gebracht in ’s-Hertogenbosch.

Over het USKO
Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is een van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Het jaarlijkse Bachprogramma vormt al sinds de oprichting het hoogtepunt van onze concertagenda. In een driejarige cyclus worden afwisselend de Hohe Messe, de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion uitgevoerd. Als enige Nederlandse studentenorkest maken wij gebruik van speciale barokstrijkstokken ter bevordering van een authentieke klank.
Daarnaast worden in het najaars- en voorjaarsprogramma werken van diverse andere componisten uitgevoerd. Zo voerden we in december 2017 het Requiem van Verdi uit en zal in april 2018 onder meer het Zwanenmeer van Tsjaikovski ten gehore worden gebracht. Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven (www.usko.nl/nieuwsbrief).

Overige informatie:

Kampconcert 2018: HoheMesse – J.S. Bach
Door het Utrechts Studenten Koor en Orkest
o.l.v. Gilles Michels
In samenwerking met Meneka Senn (sopraan), Boukje van Gelder (alt), Pablo Gregorian (tenor) en Johan Vermeer (bas)

Datum: Zaterdag 6 januari 2018
Locatie: Grote Kerk, ’s-Hertogenbosch
Aanvang: 19.30
Prijs: gratis