Inloggen  |  Registreren

Een moderne mis

Uitvoerenden:

Luna Kamerkoor

Beheerder:

Margreet Kingma

Datum en tijd:

vrijdag 25 mei 2018
Aanvang: 20.15

Locatie:

Cultuurkoepel
Kennemerstraatweg 464
1851NG Heiloo  (Noordholland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Het LUNA KAMERKOOR zal in de maand mei driemaal enkele schitterende koorwerken ten gehore brengen van o.a.
Thomas Tallis, Erik Esenvalds en Peteris Vasks. Vrijdag, 25 mei in de cultuurkoepel in Heiloo (20.15 uur), zaterdag 26 mei in de St. Willibrordkerk in Utrecht (20.15 uur) en zondag 27 mei 2018 in de Hofkerk te Amsterdam (15 uur).
De titel van het programma luidt "Een Moderne Mis" en is opgedragen aan de slachtoffers en nabestaanden van oorlogen en misstanden. Er hebben in zich Europa (naast WO II) twee andere meer dan verwoestende oorlogen afgespeeld. Om dit te memoreren staat het jaar 2018 in het teken van de Ars Moriendi en worden zowel WO I (1914-1918) als De Dertigjarige Oorlog (1618-1648) herdacht. 
Dirigent Wolfgang Lange zal met zijn kamerkoren qua programmering dit hele jaar wijden aan de Ars Moriendi. Met het Luna Kamerkoor zijn daarom koorwerken uitgezocht die deze lading dekken.

De schoonheid van de teksten uit de motetten dragen de schoonheid van de muziek. Woorden als Wonder, Zegen, Vrede, Paradijs tekenen melodie en harmonie.
Het Luna Kamerkoor, bestaande uit (ver)gevorderde amateurzangers, wordt begeleid door Erik Jan Eradus, orgel, Lenneke Dijkens, viool en Gadze Heeres, cello. Kaarten zijn te koop via www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen    

Overige informatie:

Kaarten in de voorverkoop €12,50, aan de kassa 15 euro.