Inloggen  |  Registreren

Voor het Noorderlicht hoef je niet op reis... Puisque tout passe zingt hartverwarmende muziek uit barre streken

Uitvoerenden:

Puisque tout passe

Beheerder:

Puisquetoutpasse

Datum en tijd:

zondag 16 februari 2020
Aanvang: 15.30 uur

Locatie:

Waalse Kerk
Begijnhof 28-30
2011HE Haarlem  (Noordholland)

Datails:

Bezoek de website
Programma:

Op 15 en 16 februari zal het Haarlemse vocaal ensemble Puisque tout Passe o.l.v. René Nieuwint een concert geven met muziek van Scandinavische componisten. De kern van het programma wordt gevormd door twee werken van de rijzende ster in de wereld van de klassieke muziek, de Noorse componist Ola Gjeilo (1978). Zijn bekende ‘Northern Lights’ waarin het noorderlicht de schoonheid van de in het Hooglied bezongen geliefde accentueert, ontbreekt natuurlijk niet. Ook het 14 minuten durende ‘Dark night of the Soul’ wordt ten gehore gebracht. Dit intense werk, gezet op een gedicht van de 16e eeuwse mysticus Johannes van het Kruis, wordt in Nederland niet vaak uitgevoerd. Het koor, het Azalaïs String Quartet en pianiste Petra Ruth Alexandry mengen hier in vele ritmes en kleuren. Sopraan Hesther Oor verzorgt de soli die af en toe ontstijgen aan de streng pulserende ritmiek.
Daarnaast worden meer of minder bekende werken uitgevoerd van Edvard Grieg (Ave Maris Stella), Trond Kverno (idem), Otto Olsson (Psalm CXX), Jón Leifs (Requiem), Torbjörn Lundquist (Afton), David Wikander (Förvårskväll) en Per Nörgård (Abendlied).
Al deze componisten hebben een sterk gevoel voor lyrische koormuziek. Modern, maar altijd aangenaam voor het oor. Met bewust gebruik van de vele elementen die de muziekgeschiedenis aanreikt: minimalisme naast kerktoonaarden, vrije ritmiek en bitterzoete harmonieën. Oude teksten in een nieuwe vorm, oude vormen met een onverwachte tekst.

Overige informatie:

Kaartjes inclusief pauzedrankje in de voorverkoop €15,00 via www.puisquetoutpasse.nl. Aan de zaal €17,50.