Inloggen  |  Registreren

Messiah

Uitvoerenden:

Bachkoor Apeldoorn

Beheerder:

bachkoor

Datum en tijd:

vrijdag 26 november 2021
Aanvang: 20:00

Locatie:

Theater Orpheus
Churchillplein 1
7314BZ Apeldoorn  (Gelderland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Messiah van Händel is tegenwoordig een bekend oratoriumwerk en trekt veel bezoekers. Toch was de uitvoering van het stuk in Londen omstreden. Händel had zich een poos teruggetrokken en zijn werken leken minder populair te zijn. In deze tijd schrijft hij Messiah. In Dublin werd de première in 1742 een succes, maar een jaar later was Londen in oproer: alleen al de titel van Messiah op een poster en dan ook nog in een theater! Het werd als godslastering gezien om de titel Messiah te gebruiken en al helemaal niet in een theater. De eerste keer in Londen heette het oratorium dan ook “ a new Sacred Oratorio”.

Bachkoor Apeldoorn voert dit meesterwerk ook uit in het theater onder leiding van een nieuwe dirigent, Bas van den Heuvel, en met het vertrouwde orkest met een nieuwe naam Phion (eerder Het Gelders Orkest). En dat is niet het enige. Ook een Nederlandstalige vertaling wordt geprojecteerd. Na anderhalf jaar stilte is het Bachkoor één van de eerste oratorium koren die weer een avondvullend programma brengt. En dan ook nog Messiah! U komt toch zeker ook kijken en vooral luisteren? Het wordt een mooi concert, vertrouwde kwaliteit met nieuwe en verrassende elementen.

Programma
G.F. Händel, Messiah HWV 56

Credits
Bachkoor Apeldoorn & Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel | Bas van den Heuvel dirigent | Titia van Heyst sopraan | Esther Kuiper mezzosopraan | Leon van Liere tenor | Frans Fiselier bariton

Overige informatie:

Tickets via www.orpheus.nl