Inloggen  |  Registreren

Johannes Passion - de Amsterdamse Cantorij olv Felix van den Hombergh

Uitvoerenden:

Amsterdamse Cantorij

Beheerder:

sarievanthof

Datum en tijd:

vrijdag 1 april 2011
Aanvang: 20:15

Locatie:

Dorpskerk
Kerkplein 45
1391GK Abcoude  (Utrecht)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Programma:

De Amsterdamse Cantorij voert in de paastijd de Johannes Passie van J.S. Bach uit. Hoewel Bach de Johannes eerder componeerde dan de Matthäus, is hij er z'n hele leven aan blijven werken, waardoor er meerdere versies bestaan. De Cantorij voert de versie uit met het magistrale openingskoor "Herr, unser Herrscher". De Johannes Passie is niet een 'tweede Matthäus passie', maar heeft een eigen herkenbaar karakter. Het is een echte 'koorpassie': het koor is niet alleen reflectief aanwezig, maar mengt zich actief in het verhaal. De koren zijn vaak fel en virtuoos. Is Jezus in de Matthäus een lijdzaam slachtoffer, in de Johannes is hij strijdbaar.

De Amsterdamse Cantorij zal de Johannes Passie uitvoeren met prachtige solisten: Harry van Berne als evangelist, Jelle Draijer als Christus, en Merel Kriegsman (sopraan), Jean Sébastien Beauvais (counter), Falco van Loon (tenor) en Kees Jan de Koning (bas) zingen de aria's. Het Barokorkest van de Amsterdamse Cantorij verzorgt de begeleiding. Het geheel staat onder leiding van Felix van den Hombergh.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en overige sponsoren.
Dit concert komt tot stand in samenwerking met de Kulturele Stichting Abcoude Baambrugge.

Overige informatie:

Kaarten kunt u reserveren via:
www.amsterdamsecantorij.nl (bij voorkeur);
reserveringen@amsterdamsecantorij.nl of
020-6641690

Bij reservering en vooruitbetaling voor 26 maart krijgt u de kaarten thuisgestuurd en ontvangt u € 3,-- vroegboekkorting op de volle prijs.
Let op! Kaarten voor dit concert zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar.