Inloggen  |  Registreren

Tenebrae Responsoria - gezongen antwoorden uit het duister

Uitvoerenden:

Het Oost Nederlands Kamerkoor

Beheerder:

wilceiger

Datum en tijd:

donderdag 5 april 2012
Aanvang: 21.30

Locatie:

Sint Joriskerk
De Markt 3
7126AZ Bredevoort  (België)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Programma:

Op de avonden van de drie dagen van Pasen zingt het Oost-Nederlands Kamerkoor de Tenebrae Responsoria, antwoordgezangen uit de duisternis. Deze gezangen zijn afkomstig uit het vroege ochtendgebed op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.
Deze gezangen, negen per dag, worden gezongen als antwoord op lezingen uit de profetie van Jeremia of uit het lijdensevangelie. Tijdens de concerten zullen de responsoria klinken als antwoordgezangen op teksten van dichterscollectief “De Omsmeders”. Het koor heeft ervoor gekozen om tijdens het eerste concert op donderdag negen responsoria van Ingegneri , Lassus en Victoria te zingen. De variatie van de Renaissance, vroeg-barokke en moderne stijl maakt het concert tot een afwisselend geheel. De “Omsmeders” hebben zich laten inspireren door de teksten en de muziek en hebben negen gedichten geschreven, voor elk concert drie. De dichters dragen hun eigen werk voor. De combinatie tekst en muziek belooft een bijzondere spirituele ervaring te worden.

Overige informatie:

De kaarten kosten € 12,50 per concert en voor € 30,- kunt u alle drie concerten op donderdag, vrijdag en zaterdag bezoeken. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.oostnederlandskamerkoor.nl of bij de entree.