Inloggen  |  Registreren

Bach’s Hohe Messe: de kroon op een tijdperk

Uitvoerenden:

VU kamerkoor

Beheerder:

vukamerkoor

Datum en tijd:

donderdag 7 februari 2013
Aanvang: 20:00

Locatie:

Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012TS Amsterdam  (Noordholland)

Datails:

Bezoek de website
Facebook pagina
Programma:

Op donderdag 7 februari zingt het VU-Kamerkoor één van de grote meesterwerken uit de muziekhistorie: de Hohe Messe van Bach. Het passende decor voor dit concert is de stijlvolle Dominicuskerk in hartje Amsterdam. Met medewerking van Boudewijn Jansen (dirigent), het Waterloo Ensemble, solisten, en met speciale dank aan Philippe Herreweghe (masterclass).

De Hohe Messe zou prima te gebruiken zijn voor een cursus ‘Bach in een Notendop’. Niet alleen zit het werk vol mooie muziek, ook is het een kleurig tapijt waarin de vele muziekstijlen zijn verweven die Bach gedurende zijn leven hebben beïnvloed. Zo hoor je in het werk soms barok trompetgeschal, dan weer intieme meerstemmigheid uit de renaissance. Soms klinken oude gregoriaanse melodieën dan weer een vrolijke ‘walking bass’.

Het is niet toevallig dat er zoveel muzikale invloeden in het werk te horen zijn. Bach maakte voor de Hohe Messe veel gebruik van oud werk en paste een veelheid van compositietechnieken toe. Tot aan het einde van zijn leven bleef hij schaven en smeden aan dit werk dat voor hem persoonlijk waarschijnlijk zeer belangrijk was. Terwijl de wereld om hem heen een nieuwe tijd omarmde, betoonde Bach de laatste eer aan de barokmuziek, in al zijn rijkheid en schoonheid. De Hohe Messe is daarmee niet alleen een staalkaart van Bach’s muzikale kunnen, maar vooral ook een kroon op een tijdperk.

Ga naar onze website om online kaarten te reserveren met korting!

Overige informatie:

Uitvoerenden:
VU-Kamerkoor o.l.v. Boudewijn Jansen m.m.v. Waterloo Ensemble
Lenneke Ruiten - sopraan
Rosanne van Sandwijk - alt
Jeroen de Vaal - tenor
Martijn Cornet - bas

Entreeprijzen & Kaartverkoop

Voorverkoop: € 15,00 / € 8 (student/18-/stadspas) + administratiekosten
Aan de deur: € 18,00 / € 11,00 (student/18-/CJP/stadspas)
Reserveren via www.vukk.nl