Inloggen  |  Registreren
KAMERKOOR AMPHION ZOEKT DIRIGENT
 • Gepost op: donderdag 14 november 2013 om 19:09    direct link
  Bij Kamerkoor Amphion zingen we de meest uiteenlopende stukken. Oude en klassieke muziek wisselen we af met onbekender hedendaags werk, dat we leuk vinden om te ontdekken. We hebben een serieuze instelling en houden ervan om uitgedaagd te worden. We studeren de muziek thuis in en willen op repetities zoveel mogelijk muziek maken. Dat gaat altijd in een ontspannen, prettige sfeer. Na een repetitieavond zijn we het liefst geïnspireerd door de muziek en hebben we heerlijk gelachen.

  Na elf jaar heeft onze inspirerende dirigente aangegeven te willen stoppen. We zoeken dus een opvolger, per januari 2014.

  We zoeken een dirigent die:
  * ons meeneemt in de muziek, van welke stijl of periode dan ook
  * het prettig vindt om buiten de gebaande repertoirepaden te gaan en die het liefst zelf kennis heeft van hedendaags repertoire, naast klassieke stukken
  * ons weet te prikkelen en uit te dagen en de sfeer daarbij prettig houdt
  * een samenbindende rol kan vervullen, ook als het niveau binnen het koor soms verschilt
  * het liefst zelf ook zingt en goed op zuiverheid let
  * een fijn gevoel voor taal heeft
  * een afgeronde dirigentenopleiding heeft op het conservatorium

  Praktisch
  Wij repeteren op dinsdagavond in Amsterdam. In eerste instantie gaat het om de voorbereiding en uitvoering van het geplande concert in het weekend van 12, 13 april. Een koorweekend op 15 en 16 maart hoort daarbij. Als het van beide kanten bevalt, zouden we graag een samenwerking voor langere termijn aangaan.

  Meer informatie
  Op www.amphion.dds.nl vind je meer informatie over ons, waaronder een filmpje van ons jubileumconcert en een lijst met het repertoire van de afgelopen elf jaar.

  Geïnteresseerd?
  Stuur dan een gemotiveerde brief aan amphion@dds.nl. Graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 december 2013. We nodigen een aantal kandidaten uit om te komen proefdirigeren.