Inloggen  |  Registreren
NOG PLAATS VOOR EEN AMBITIEUZE TENOR
 • Gepost op: donderdag 7 juni 2012 om 13:16    direct link
  Er is nog plaats voor 1 (ambitieuze) tenor in onderstaand reeds gestart project..repetities in Utrecht.
  Voor aanmelding en nadere info stuur een mail naar hesther.oor@gmail.com

  Met een opstelling van meerdere koren op verschillende plekken, een uitgebreide cast aan vocale solisten en een instrumentaal ensemble dat op renaissance- en barokinstrumenten speelt, zal op 23 en 24 juni een stukje zestiende-eeuws Venetië worden opgeroepen in Amsterdam en Naarden.

  Onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz presenteert het Utrechtse vocale ensemble Capella Augustini een indrukwekkend en uitdagend programma met meerkorige en instrumentale werken van oa. Giovanni Gabrieli, Andrea Gabrieli en Claudio Monteverdi.
  De beleving dat u zich in het zestiende-eeuws Venetië waant ligt echter niet aan de reeds genoemde componisten alleen: hoogtepunt tijdens deze concerten is namelijk de uitvoering van het koorwerk 'Kontemplation' van de Zwitserse componist Carl Rütti. Dit magnifieke werk, wat in 2006 is gecomponeerd, beleeft zijn première in Nederland omdat het nog niet eerder hier is uitgevoerd. Het is een bijzondere compositie waarin veel emotie schuilgaat, veel uiteenlopende dynamische en ritmische verschillen komen er in naar voren. En zoals de titel al zegt heeft deze gebedstekst een zeer meditatief gehalte. Dit werk is geschreven voor 20 solo stemmen die in een grote ruimte (ver van elkaar vandaan) staan opgesteld en heeft dus veel gemeen met de venetiaanse stijl van componeren wat met een mooi woord 'cori spezzati' ( meerkorigheid) wordt genoemd.
  Speciaal voor Radio 5 zal Musica Religiosa (IKON) opnames maken.

  Data en locaties:
  Zaterdag 23 juni; 15.00 uur Nieuwe Kerk van Amsterdam, www.nieuwekerk.nl
  Zondag 24 juni; 15.30 uur Grote Kerk Naarden, www.grotekerknaarden.nl