Inloggen  |  Registreren
GASTZANGERS GEZOCHT!!
 • Gepost op: maandag 18 maart 2013 om 09:52    direct link
  Speciaal voor het 40 jarig jubileum van het Gemengd Zangkoor Oosterheide (GZO) heeft de Nederlandse componist Roel van Oosten een muziekstuk voor groot koor en orkest gecomponeerd, dat op zaterdag 8 februari 2014 in de St. Jans Basiliek te Oosterhout (N.B.) voor het eerst uitgevoerd gaat worden. Een wereldpremiere voor Oosterhout dus! Het Fonds Podium Kunsten heeft de totstandkoming van dit werk mede mogelijk gemaakt. Op zondag 9 februari 2014 zal dit concert nogmaals worden uitgevoerd in de St. Jan te Schiedam.

  Naast dit nieuwe werk staat voor de pauze op het programma de Messa di Gloria van Giacomo Puccini. Een schitterend werk dat sterk aan opera doet denken. Het koor zal worden begeleid door het orkest Brabant Symfonia (voorheen het Tilburgs Begeleiding Orkest) dat uit 49 musici zal bestaan.

  Beide werken zijn gecomponeerd voor groot koor en orkest. Daarom nodigen wij gastzangers van harte uit om mee te werken aan dit unieke concert. Omdat het GZO het concert uitvoert met medewerking van het koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus is deze uitnodiging vooral bedoeld voor sopranen en alten.

  Gastzangers krijgen van het GZO de partituren en de CD met midifiles om de partijen thuis in te studeren. Uiteraard zijn de gastzangers ook vanaf 20.00 uur van harte welkom tijdens de repetities op de donderdagavond. Het koor begint met de repetities voor het jubileumconcert op 18 april.

  Voor deelname aan repetities en concert vragen wij een eenmalige bijdrage van € 40,00 (Dit is inclusief de partituren en oefen CD).

  Voor meer informatie kunt u terecht bij de voorzitter Tineke ter Haar tel. (0162) 42 71 78 of Jan Dunk (076) 5813781.

  Repetitieadres: St. Oelbert gymnasium, ingang Paterserf, Oosterhout.