Inloggen  |  Registreren
WIJ ZOEKEN KOORZANGERS VOOR HET REQUIEM IN KONINGSHOEVEN 2013
 • Gepost op: vrijdag 19 april 2013 om 00:26    direct link
  REQUIEM IN KONINGSHOEVEN 2013
  Kamerkoor Ad Parnassum uit Tilburg heeft in 2009 een begin gemaakt met een traditie om elke eerste zondag van november, rond Allerheiligen en Allerzielen, een Requiem uit te voeren onder het motto: ‘Schoonheid brengt troost’. Deze uitvoering vindt plaats op de prachtige locatie van de abdij Koningshoeven te Tilburg.

  Het eerste jaar werd het Requiem van Gabriel Fauré uitgevoerd aangevuld met het Psalmenrequiem van Daan Manneke. Na het bekende Requiem van Duruflé in 2010, gecombineerd met Seven Madrigals van de onlangs overleden Vic Nees, werd in 2011 het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart gezongen, voorafgegaan door ‘de Trein naar Sobibor’ van Mathieu Dijker en in 2012 werd Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms gecombineerd met ‘Lamento’ van Anthony Fiumara. De afgelopen twee jaren hebben we gezongen voor een uitverkochte kerk en werd het publiek zeer geraakt.

  Dit eerste lustrum kiezen we voor het niet vaak uitgevoerde maar schitterende Requiem in d- moll voor gemengd koor, solisten en orkest (1849) van Anton Bruckner gecombineerd met het intrigerende werk van René Pieper – Requiem Zwarte Lente (1993) voor gemend koor, vibrafoon en marimba.

  Voor dit project willen we het koor uitbreiden op alle stemmen.
  Het concert vindt plaats op zondag 3 november om 15.00 u, generale is op zaterdag 2 november vanaf 13.00 u.
  Van de betrokkenen vragen wij dat ze bereid zijn auditie te doen op zaterdag 27 april 2012, partijen zelfstandig in te studeren en de repetities op donderdagavond (19.30 - 22.15 u) bij te wonen vanaf half juni tot aan het concert in november evenals de extra repetities. Deze zullen plaatsvinden op twee zaterdagen na de zomervakantie, één in september en één in oktober.

  Mocht je interesse hebben auditie te doen voor dit prachtige project vraag ik je zo spoedig mogelijk te reageren naar ondergetekende, zodat we binnen afzienbare tijd zicht hebben op het aantal aanmeldingen.
  Ongeveer een week voor aanvang wordt gezorgd voor een lijst met aanvangstijd van je auditie en het in te studeren deel. Mocht je niet door de auditie komen wordt je daarover gebeld, als je wel door bent krijg je bericht via de mail. Na de audities zullen een deelnemerslijst, data en overige relevante informatie worden toegestuurd.

  Voor vragen, meer informatie en opmerkingen kunt je bij ondergetekende terecht, evenals op onze website: www.kamerkooradparnassum.nl

  Mocht je nog anderen weten die wellicht geïnteresseerd zijn, kun je deze informatie vrijelijk verder verspreiden.
  Heel graag zien we je reactie tegemoet en zien we uit naar een -hernieuwde- kennismaking. Met vriendelijke groeten,

  Danielle van Dijck - Burgmans
  voorzitter kamerkoor Ad Parnassum Holstraat 4
  5076 NL Haaren
  dvandijckburgmans@online.nl
  013 – 521 0661
  06 - 120 765 26