Inloggen  |  Registreren
WEEKENDWORKSHOP AFSTEMMEN EN MEEKLINKEN (BALKAN/KLEIN AZIë)
  • Gepost op: woensdag 30 oktober 2013 om 17:26    direct link
    De onuitputtelijke rijkdom van volksliederen en stijlen vraagt om precisie in wisselende technieken, precisie in afstemmen, samen zoeken naar klankkleur, geven en nemen. Verschillen in taal, harmonie, toonladders, kleuren, maatsoorten en manieren van vocaal samenwerken zullen in al hun verscheidenheid de bron vormen van de workshop. Technisch werken we waar nodig vanuit Estill Voice International hetgeen praktische handvatten bied voor het kiezen en vormgeven van specifieke vocale kleuren en tevens veel gelegenheid geeft voor meer individuele tips en wenken

    Qua repertoire werken we vanuit de Balkan tot aan (centraal-) Azië. Griekse rebetika, Bulgaarse bourdons, Albanese iso-polyphonie, bijna vergeten Servisch, verbluffend Georgisch, bijna altijd meerstemmige juweeltjes en vocale acrobatiek voor de liefhebber. Alles in eigen kleuren, geuren en smaken en liefst a capella. Voor elk wat wils.

    Deze workshop maakt deel uit van het workshopweekend Venster op het Oosten (12 - 14 september 2014) en wordt gehouden in het gezellige en comfortabele conferentiecentrum YMCA De Glind in De Glind en kost 195,00 euro (lesgeld en volpension). Inschrijven kan via de website van Stichting Volksmuziek Nederland.
    Laatste wijziging: 9 november 2014 om 15:53