Inloggen  |  Registreren
TRADITIONELE LIEDEREN UIT WEST-EUROPA EN DE LAGE LANDEN
 • Gepost op: woensdag 13 augustus 2014 om 13:16    direct link
  In het weekend Samen en Spelen door West-Europa kun je in de zangworkshop van Jules Bart kennis maken met allerlei liederen uit de volksmuziekcultuur van West-Europa. Hiervoor gebruikt de docent een liedbundel waarin de mooiste liederen te vinden zijn uit o.a. Frankrijk, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Ierland, Schotland en natuurlijk ook Nederland en Vlaanderen; denk aan het prachtige en droevige "Er zijn soldaten uit Beverlo vertrokken, ze zijn als beesten, naar het front gedreven", gevolgd door "Schoon lief, hoe ligt ghij hier en slaapt, in uwen eersten drome"....... Kortom liedjes over tegenslag, jaloezie, passie en gemis.

  Jules Bart (alias de Zingende Bart) speelt en zingt sinds zijn twintigste volksmuziek. Hij begeleidt de liederen met accordeonspel of een piano als deze voorhanden is. Je hoeft echt geen prachtige stem te hebben om volksmuziek te zingen, als het pure volkslied maar met gevoel gebracht wordt. Elke vogel zingt zoals hij uit het nest gevallen is en dat kan heel verrassend zijn. Bij sommige liederen is meerstemmigheid een leuke aanvulling en is het vinden van een tweede stem een avontuur op zich.

  Mannen en vrouwen, meisjes en jongens worden van harte uitgenodigd mee te komen zingen, aangemoedigd door de vrolijke en enthousiasmerende muzikaliteit van de Zingende Bart.

  Wil je graag jezelf leren begeleiden bij het zingen of wil je zingen bij je eigen muziekspel, dan is er dit weekend ook de Workshop Zingen en Spelen van Ierse en Schotse muziek met docente Annemarie de Bie.

  Locatie: Conferentiecentrum YMCA De Glind, Postweg 65, 3794 MK De Glind
  Prijs: 195,00 euro (lesgeld en volpension)
  Datum: vrijdagavond 6 t/m zondagmiddag 8 februari 2015

  Kijk voor meer informatie en voor inschrijving op de website van Stichting Volksmuziek Nederland www.volksmuziek.nl
  Laatste wijziging: 21 december 2014 om 10:04