Inloggen  |  Registreren
4/5 JULI A.S. KOORWEEKEND IN OUDE KERK IN AMSTERDAM: DE LAATSTE PLAATSEN!
 • Gepost op: maandag 25 mei 2015 om 11:10    direct link
  Altijd al een Anglicaanse Evensong willen zingen volgens de koortraditie van Cambridge en Oxford? Kom dan op 4 en 5 juli naar de Oude Kerk in Amsterdam en doe mee met het internationale projectkoor.
  De Engelse dirigent Tom Williams heeft de muzikale leiding. In het weekend studeren wij alle onderdelen van een Evensong in: van de Preces en Responses, via de psalmen gezongen op een chant in de Anglicaanse traditie in, en het Magnificat en Nunc dimittis tot en met de slot hymne. Het zijn twee dagen zingen die gekenmerkt worden door plezier en kwaliteit. Als afsluitend hoogtepunt voeren we zondagavond om 18.00 uur de muziek uit in het wekelijkse avondgebed, de vesper in de Oude Kerk.

  We zingen muziek van o.a. William Byrd, Hugh Blair en Joseph Haydn. De repetities vinden plaats op verschillende bijzondere plaatsen in het Centrum van Amsterdam: Christ Church, een schuilkerk op de Groenburgwal, de Boomsspijker, een wijkcentrum aan de Recht Boomssloot en de Oude Kerk zelf. Je krijgt de muziek ruim van te voren toegestuurd, zodat je goed voorbereid aan het weekend kan beginnen.

  Wil je meedoen? Dan zijn hier de gegevens.

  Data: zaterdag 4 en zondag 5 juli
  Kosten: 120 euro p.p. inclusief btw, muziek en koffie/thee.
  Mee doen en/of meer informatie: www.choralsinging.eu
  Contactpersoon: Mieke van Vessem, vessemm@xs4all.nl of 020 6125667.