Inloggen  |  Registreren
MUZIEKTHEATER HOLLANDS DIEP ZOEKT ZANGTALENT IN DE REGIO DRECHTSTEDEN
 • Gepost op: woensdag 8 juni 2016 om 14:59    direct link
  Heb je er altijd al van gedroomd om in een professionele muziektheatervoorstelling te spelen? Dan kun je die droom nu waarmaken. Muziektheater Hollands Diep uit Dordrecht zoekt voor haar nieuwe productie minstens 40 enthousiaste zangers en zangeressen in de regio Drechtsteden, in de leeftijd van 16 tot 35 jaar.

  In de voorstelling is een belangrijke rol weggelegd voor een groot koor dat de komende weken gevormd gaat worden. Houd je van zingen en vind je het leuk om eens in een grote productie mee te doen? Dan kun je je nu opgeven. Zangervaring of noten kunnen lezen is niet vereist, wel enthousiasme om te zingen. Je gaat samenwerken met twee acteurs, de professionele musici van het DoelenEnsemble, van Barokensemble Concerto D’Amsterdam en zangeres Björk Nielsdottir.

  Aanmelden
  Op 4 juli is er een kennismakingsavond en een workshop. Naar aanleiding hiervan worden de uiteindelijke deelnemers geselecteerd. De repetities en uitvoeringen vinden plaats tussen 22 augustus en 1 oktober. Meer informatie is te vinden op www.muziektheaterhollandsdiep.nl. Aanmelden kan tot en met 14 juni via secretariaat@hldiep.nl.  Over de voorstelling
  De nieuwe voorstelling genaamd Beeldenstorm is een modern drama met muziek van de bekende, in Dordrecht gevestigde, componist Peter-Jan Wagemans (foto). Zijn werk wordt internationaal opgevoerd. Wagemans maakt nu een nieuw stuk met onder andere fragmenten van Bach en elektronica. De teksten komen van Kees van der Zwaard en de regie is in handen van Cilia Hogerzeil. De voorstellingen worden niet op een traditioneel podium uitgevoerd, maar bewegen zich door de hele ruimte van de Grote Kerk in Dordrecht. Twee van de vier uitvoeringen vinden plaats tijdens het Bachfestival.

  Beeldenstormen zijn nooit weggeweest uit de geschiedenis. Overal waar een regime – religieus of niet – maar één waarheid toestaat en andere “waarheden” met geweld onderdrukt, slaan mensen op de vlucht. Zoals broer en zus Tobi en Isja, de hoofdpersonen in Beeldenstorm. Houden zij stand wanneer de oude beschaving wordt vervangen door een nieuwe werkelijkheid?