Inloggen  |  Registreren
REQUIEM VAN MOZART - WIE WIL HET NIET NOG EEN KEER ZINGEN ! (2 REPETITIES)
 • Gepost op: dinsdag 13 september 2016 om 10:37    direct link
  In Culemborg en het naburige Beusichem wordt sinds 2014 Mozarts Requiem uitgevoerd op de vooravond van Allerzielen. De Roos van Culemborg, een nieuwe zeer actieve speler op de culturele markt van Culemborg en omstreken, organiseert dit project in samenwerking met het Utrechtse vocale ensemble Trajecti Voces.

  We formeren dit jaar een ad-hoc-koor van ervaren en geschoolde koorzangers, met zangers van Trajecti Voces als steunpilaren. Op zaterdagavond 29 oktober voert dat koor het Requiem uit in de sfeervolle Dorpskerk van Beusichem, een kerk met een prachtige akoestiek en een zeer geschikt orgel. Dat orgel wordt bespeeld door Wouter van Belle, organist van de Utrechtse kathedraal. Dirigent is Dirkjan Horringa. Zangers van Trajecti Voces zingen de soli.

  Het concert wordt omlijst met passende gedichten. Zo ontstaat een bijzondere muzikale en literaire combinatie. De laatste jaren bleek dat een indrukwekkend en soms zelfs troostend gebeuren.

  Enthousiast geworden? Aan dit ad-hoc koor kun je meedoen (stuur een mail aan dirkjan@pellegrina.net). Bij de toelating kijken we naar je (kamer)koorervaring en muzikale basis. Het helpt als je het Requiem eerder hebt gezongen. Handige zangers kunnen het ook voor de gelegenheid instuderen. Er zijn koorrepetities op woensdagavond 19 oktober 20:00 - 22:30 en op zaterdag 22 oktober van 10:30 - 17:00, in de Synagoge, Jodenkerkstraat 5, Culemborg. Jaap Jan Steensma begeleidt de repetities op piano. Voorafgaande aan het concert op zaterdag 29 oktober repeteert het koor vanaf 16:00 met orgel en solisten in Beusichem. Het concert begint om 20:00.

  Op zondagmiddag 23 oktober, 16:00 uur, geeft Dirkjan Horringa een inleidende lezing over Mozarts Requiem in de Oud Katholieke Kerk, Varkensmarkt 20, Culemborg. Toegang vrij; hoed gaat rond.