Inloggen  |  Registreren
DRENTS KAMERKOOR ZOEKT VOORAL TENOREN MAAR OOK ALTEN EN BASSEN
 • Gepost op: zondag 13 augustus 2017 om 22:01    direct link
  Het Drents Kamerkoor zoekt vooral tenoren, maar ook alten en bassen zijn welkom.

  Sinds 1968 komen geoefende amateurzangers van Drenthe en direct daar buiten wekelijks bijeen om als Drents Kamerkoor zich te buigen over zes eeuwen prachtige koormuziek.

  Het resultaat van deze oefening brengen zij vier tot zes keer per jaar ten gehore. Het Drents Kamerkoor treedt ook buiten de provincie op en sluit zich aan bij vele culturele initiatieven.

  In 2015 en 2016 bracht het koor 'Annelies', in het kader van de dodenherdenking en de bevrijding. In het najaar van 2016 was er een muzikale confrontatie tussen Russische en Amerikaanse muziek in ’East meets West’.

  Dit voorjaar trok het koor volle zalen met het Stabat Mater van Dvorak, een concert in samenwerking met Arpeggio, het Asser kamerkoor, en solisten van het Nederlands Kamerkoor.

  Door de variatie in het repertoire van middeleeuwse tot hedendaagse componisten en van moderne madrigalen tot klassieke popsongs bereikt het koor steeds wisselende doelgroepen.

  De vele fraaie, oude kerkgebouwen in het Drentse land worden door het koor vanwege hun bijzondere sfeer en akoestiek daarbij veelvuldig gebruikt als concertruimte.

  Sinds 1997 is Dick Dijk dirigent en muzikale inspiratiebron van het koor, hij is voortdurend op zoek naar bijzonder en boeiend repertoire.
  Het koor repeteert wekelijks in 'De Duif' in Assen.
  Info www.drentskamerkoor.nl.