Inloggen  |  Registreren
ZANGERS (SSATBB) GEZOCHT VOOR REQUIEM JOS BEIJER
 • Gepost op: vrijdag 8 maart 2019 om 16:38    direct link
  Op vrijdagavond 1 november klinkt in Culemborg het Requiem van Jos Beijer (1970-2011).

  Jos was musicus en componist en hoorde in 2009 dat hij de zeldzame spier- en energiestofwisselingsziekte MNGIE had. Hij moest toen besluiten zijn werk als dirigent neer te leggen en zich volledig te richten op het componeren.
  In december 2010 besloot hij zijn meesterwerk: Requiem te schrijven. Bijzonder aan dit stuk is dat hij niet alleen de vaste onderdelen van een Requiemmis heeft getoonzet, maar ook de teksten, liederen en gebeden die in een uitvaartliturgie worden gebruikt.
  Op 1 november laten we "slechts" de concertante versie horen, dat wil zeggen alleen de vaste onderdelen uit een Requiemmis.

  Jos heeft dit werk zelf niet meer volledig gehoord. Hij overleed helaas voordat de première kon plaatsvinden. Uiteraard heeft het stuk geklonken tijdens zijn uitvaart en een aantal weken later werd de beoogde première een herdenkingsconcert waar ook andere werken van zijn hand klonken.

  Voor de uitvoering in november zoeken wij ervaren koorzangers in alle stemgroepen. Met name mannen worden uitgenodigd te reageren.
  Er zijn oefenbestanden ter ondersteuning van het studeren beschikbaar.

  Op 6 juli 2019 vindt er een kennismakingsrepetitie plaats.
  Vervolgens wordt er op 4 zaterdagochtenden gerepeteerd in oktober van 10 tot 13 uur.

  De muzikale leiding is in handen van Paul Valk, solisten zijn Wendy Roobol, Maria de Moel, Ronald Threels en Bas Kuijlenburg.
  Bas Groenewoud bespeelt het orgel.

  Meer informatie en aanmelden kan middels reacties op dit bericht of door een mail te sturen aan moniquebeijer@icloud.com