Inloggen  |  Registreren
TENOREN EN BASSEN GEVRAAGD VOOR LAST MINUTE BACH PROJECT (UTRECHT)
 • Gepost op: woensdag 9 juni 2021 om 13:49    direct link
  Voor een last minute Bachcantateproject van Barok Archipel ben ik op zoek naar tenoren en een bas (niveau gevorderd amateur, in staat om zelfstandig een partij te zingen).

  Wat gaan we spelen?

  Twee bijzonder mooie en populaire cantates van Bach: Wachet auf, ruft uns die Stimme BWV 140 en Wir danken dir, Gott, wir danken wir BWV 29. De eerste is vooral bekend van het koraal “Zion hört die Wächter singen”, de tweede begint met een orkestbewerking van de beroemde Prelude voor vioolsolo en gaat dan verder met een koordeel dat Bach later zou gebruiken als het Gratias in de Hohe Messe. Bij elkaar een programma van een uur dat twee keer op dezelfde avond wordt uitgevoerd.

  Wanneer gaat het gebeuren?

  Het concert (of de concerten, twee op één avond) is op vrijdagavond 18 juni in de Pieterskerk in Utrecht. Hou rekening met een zaalrepetitie vanaf 18.30 uur.
  De generale repetitie is op donderdagavond 17 juni van 19.00 tot 21.30 uur in de Pieterskerk.
  Op zondagmiddag 13 juni repeteren we met het koor apart in Muziekhuis Lombok in Utrecht tussen 15.45 en 17.30 uur.
  Daarnaast is er nog een online repetitie die je op een zelf te kiezen moment thuis voorafgaand aan 13 juni kunt doen.
  Om mee te kunnen doen met het project moet je bij alle repetities aanwezig kunnen zijn.

  Hoe geef je je op?

  Stuur een e-mail naar info@gerritmaas.nl.

  Is het project wel corona-proof?

  Tijdens de repetities en de uitvoering wordt anderhalve meter afstand gehouden tussen alle uitvoerenden en waar mogelijk twee meter afstand tussen en tot blazers en zangers. Er wordt goed geventileerd tijdens en rondom repetities en concert(en). Mondkapjes dragen binnen is verplicht, tenzij je op je aangewezen plaats zit of staat. Voordat je een repetitie- of uitvoeringslocatie betreedt wordt je gevraagd om een paar coronagerelateerde vragen te beantwoorden. Dit alles geldt uiteraard ook voor het publiek.
  De regelgeving van de overheid over podiumkunsten is er de laatste tijd niet duidelijker op geworden. Mocht je zin hebben om je erover te informeren dan kun je de (veelal tegenstrijdige) geboden, richtlijnen en adviezen nalezen op de websites van de KNMO, Koornetwerk Nederland, de Rijksoverheid en de Nederlands Associatie voor Podiumkunsten. Duidelijk is dat met name zingen in groepsverband een zeker risico met zich mee brengt. Daarom is het belangrijk dat iedereen de basisregels tijdens dit project zorgvuldig in acht neemt.

  Hartelijke groet, Gerrit Maas