Inloggen  |  Registreren

Het Oost Nederlands Kamerkoor

Beheerder:

Sanders

Details:

Categorie: kamerkoor
Plaats: Brummen  (Gelderland)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email
HET OOST NEDERLANDS KAMERKOOR

Het Oost-Nederlands Kamerkoor werd in 1965 opgericht door Chiel de Leeuw toenmalig directeur van de Muziekschool Doetinchem. Sinds het koor in 1993 onder leiding kwam van Rob Vermeulen ontwikkelde het zich in haar repertoire van kamermuziek naar grotere muziekstukken, soms met orkest. Er volgden uitvoeringen van het Requiem en de Mis in C van Mozart, het Gloria van Poulenc, de Messiah van Händel en de Nederlandse première van het Requiem van Zelenka. Verder klonken zowel de Matthäus Passion , de Johannes Passion en de Hohe Messe van J. S. Bach in Doetinchem in de Catharinakerk.

Op uitnodiging van het Gelders Orkest heeft het Oost-Nederlands Kamerkoor in 2005 meegewerkt aan een viertal uitvoeringen van de Così fan tutte van Mozart. Deze komische opera is uitgevoerd in de grote concertzalen van Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en in het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Oost-Nederlands Kamerkoor werkt in bepaalde producties samen met Musica Vocale uit Wageningen.
Als voorbeeld hiervan het concert in 2006 met muziek van Gretchaninov en Rachmaninov en het hoogtepunt uit de koorliteratuur van de twintigste eeuw, het Concert voor Koor van Schnittke.

Voor het koor was 2007 een gevarieerd jaar. In de passietijd werd de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. In mei werkte het koor mee aan een achttal uitvoeringen van De man die aan het leven hechtte, een muziektheaterstuk dat plaatsvond in het kader van het Poesjkinfestival.
Vervolgens is meegewerkt aan het Hans Kox minifestival 2007. Voor het koor was het alleen al door de aanwezigheid van de componist zelf een bijzonder concert.

Dit jaar bestond het passieconcert uit muziek van Gesualdo, Monteverdi en twee motetten van Bach, In het kader van de Internationale Muziekzomer Gelderland werkte het koor deze zomer mee aan de uitvoering van de Tweede Symfonie van Mahler, samen met het Nederlands Concert Koor en het European Union Youth Orchestra (EUYO), alles onder leiding van niemand minder dan Vladimir Ashkenazy,Optredens in het verleden: [ openklappen ]