Inloggen  |  Registreren

Stichting Jerusalem Passion

Beheerder:

Ellen

Details:

Categorie: gemengd
Plaats: Den Haag  (Zuidholland)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email
De Jerusalem Passion is een modern/klassiek, avond- of middagvullend muziekstuk voor declamator, vijf solisten, zesstemmig koor, piano, orgel, combo en groot symfonieorkest. Hoewel de naam doet denken aan een (zware) passion, is het in werkelijkheid een licht oratorium, nog net geen musical. De bezetting doet denken aan alleen maar grootschalige uitvoeringen, maar het complete stuk is ook door een gemiddeld koor en met beperkte begeleiding (in delen) uitvoerbaar.
De JP is inmiddels een aantal keer in de originele versie uitgevoerd, maar ook in een ingekorte versie. Daarnaast zijn er ook delen uitgevoerd in kerkdiensten en bij bijzondere gelegenheden.

De Jerusalem Passion wordt met een bepaalde passie gezongen en dat is niet zomaar. In tegenstelling tot de Mattheus Passion, gaat de Jerusalem Passion verder dan alleen het lijdensverhaal van Christus. Het eerste deel volgt Christus op aarde, van Galilea tot aan het kruis. Het tweede deel gaat over wat daarna komt: het nieuwe en eeuwige Jeruzalem. Het is in feite het verhaal van twee steden: het historische, aardse Jeruzalem enerzijds en het Hemelse, nieuw Jeruzalem anderzijds.Optredens in het verleden: [ openklappen ]

Stichting Jerusalem Passion  zaterdag 8 december 2012 om 16:52
MATTHEUS PASSION BELEVING:

OOK AL ZIN(GEN) IN DE MATTHEUS PASSION?

Dat kan! Door nu mee te zingen in het projectkoor Mattheus Passion 2013.
Dit koor zal op 10 maart 2013 meewerken aan een bijzondere uitvoering van de Mattheus Passion (MP) in Den Haag. Meezingen met de Mattheus, maar niet zomaar.

Veel mensen hebben inmiddels de MP gehoord en een aantal wil deze passion eigenlijk ook zelf een keer zingen. Er is ook een grote groep die het graag met het eigen koor wil uitvoeren, maar daar komt het niet altijd van. En er zijn ook koorzangers, die het wel eens hebben gezongen, maar het graag nog eens intensief zouden willen beleven. Voor al deze mensen is dit project. Op 20 avonden wordt het stuk ingestudeerd, waarnaast met een oefen CD thuis verder geoefend kan worden. Op de repetities wordt ook veel over de inhoud van het stuk (en ook over Bach) verteld en uitgelegd, zodat het stuk ook echt gaat leven. Daarna mag je meezingen op de enige uitvoering die gegeven zal worden en zing je het niet voor een ander maar voor jezelf ! Dit gaat dus nog een stap verder dan een “meezing-Mattheus”. Het ligt voor de hand te denken, dat dit project hoofdzakelijk toegankelijk is voor geoefende Mattheus zangers, maar dat is niet zo. Het is juist de mix van de geoefende en minder geoefende zanger, om dit met elkaar tot een ware belevenis te maken.

Het projectkoor repeteert elke woensdagavond van 19.30 uur – 21.15 uur (zonder pauze) in de
Opstandingskerk aan de Rembrandtlaan 92 te Voorburg.
De uiteindelijke ‘beleving’ vindt plaats op zondagmiddag 10 maart 2013 in de voormalige Lourdeskerk in Scheveningen. Informatie is te vinden op: www.jerusalempassion.nl en dan aanklikken: MP13.
Via e-mail: info@jerusalempassion.nl Via telefoon: 06 12 36 75 08 of 06 24 20 49 20.

Het MP project is een initiatief van de Stichting Jerusalem Passion.