Inloggen  |  Registreren

Gloria Toonkunst

Beheerder:

gloria toonkunst

Details:

Categorie: oratoriumvereniging
Plaats: Vlaardingen  (Zuidholland)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email


Gloria Toonkunst VlaardingenGloria Toonkunst Vlaardingen bestond van oorsprong uit twee koren,
C.O.V. Gloria in Excelsis Deo en Toonkunstkoor Vlaardingen, beide koren opgericht in 1918. In december 2008 is er een fusie tot stand gekomen en er is nu één koor
te weten: Gloria Toonkunst Vlaardingen. Het koor bestaat uit ca. 95 enthousiaste zangers.

Gloria Toonkunst Vlaardingen heeft zich ontwikkeld tot een koor van hoge kwaliteit en voert naast vele grote oratoriumwerken en cantates om het andere jaar de Johannes-Passion van Johan Sebastian Bach uit. Bij de uitvoeringen wordt het koor bijgestaan door bekende solisten en begeleid door een orkest. De concerten vinden plaats in de Grote Kerk te Vlaardingen.

Hoogtepunten waren onder andere een Kerstconcert met medewerking van Louis van Dijk, het Requiem van Mozart, het Requiem van Brahms, The Messiah van Händel, de oratoria Paulus en Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy en het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach. Naast grote bekende werken worden ook minder bekende werken uitgevoerd zoals: Miserere van Jan Dismas Zelenka, het Requiem van John Rutter en het Requiem van Gabriel Fauré , Messa di Gloria van Giacomo Puccini en Mass in D major van Antonín Dvořák.

Ook zijn er concerten gegeven in De Doelen in Rotterdam, zoals in maart 2009: het Drie Koren Concert ter gelegenheid van 50 jaar toonkunstenaar Aad van der Hoeven. Dit concert was in samenwerking met The Credo Singers Rotterdam, het Christelijk Residentie Mannenkoor Den Haag en Gloria Toonkunst Vlaardingen.

Gloria Toonkunst trad op in 1996 in de Sacré Coeur en de Notre Dame te Parijs, waar het veel lof oogstte. In september 2002 is het koor naar Tsjechië geweest, waar het tweemaal het Requiem van W.A. Mozart uitvoerde en wel in Pilzen en in Praag. De belangstelling en de waardering daar waren heel groot. Een concertreis naar Leipzig in het najaar van 2016 is in voorbereiding.

2013 was een dubbel jubileumjaar. Het koor bestond 95 jaar en Aad van der Hoeven was 40 jaar onze dirigent. Het Requiem - en de Krönungsmesse van W.A. Mozart werden toen uitgevoerd.

In 2016 wordt op 19 maart de Johannes Passion uitgevoerd, gevolgd door The Messiah op 26 november.Optredens in het verleden: [ openklappen ]

Gloria Toonkunst  dinsdag 23 februari 2016 om 10:54
Op 19 maart a.s. wordt in de Grote Kerk in Vlaardingen de Johannes Passion van Johan Sebastian Bach uitgevoerd. Medewerkenden zijn: het Dordts Kamerorkest, Stephan Adriaens, evangelist, Vitali Rozynko, Chirstuspartij, Nienke Otten, Sopraan, Liesbeth van der Loop, alt, Pascal Pittie, tenor, Martijn Sanders, bas, Margriet den Hartog, orgel. Het geheel staat onder leiding van Aad van der hoeven, Dirigent. Toegangskaarten à € 22,- zijn te bestellen via e-mail secretaris@gloria-toonkunst.nl. Voor scholieren en studenten is de toegangsprijs € 10,- op vertoon van de studentenpas.