Inloggen  |  Registreren

Oudemuziekkoor Bosch en Duin

Beheerder:

Oudemuziekkoor B&D

Details:

Categorie: a capella koor
Plaats: Bosch en Duin  (Utrecht)

Foto's bekijken
RSS Feed

Facebook pagina


Repertoire
Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin is opgericht door Robert van der Vinne en Nelleke Posthumus Meyjes op 1 oktober 2015 in Bosch en Duin. Het zingen van a capella koorstukken van de 14de tot en met de 19de eeuw staat centraal. Maar het is vooral het samen fijn muziek maken en het beste uit jezelf halen op een ontspannen manier wat dirigent en koor verbindt.

Repetities
Elke maandagavond repeteert het koor in de Toermalijnzaal van Christophorus in Bosch en Duin. Bent u liefhebber van oude muziek en u zoekt nog een enthousiast koor, repeteer dan eens mee. Het koor kan vooral nog bassen en enkele hoge sopranen gebruiken. Noten kunnen lezen is meegenomen, maar het is vooral belangrijk dat u plezier heeft in het zingen van oude muziek.

Dirigent Robert van der Vinne
Robert van der Vinne (1968) is werkzaam als ensemblezanger en dirigent.
Hij studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman.
Vanaf 1995 behoort hij tot de vaste bezetting van het Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale uit Parijs beide onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij zingt bij het Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss en heeft onder meer gezongen bij de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven.
In 2006 richtte hij het Goethe Trio voor ‘vertelconcerten’ op waarbij een literair verhaal begeleid wordt met liederen die bij de sfeer en inhoud van het verhaal passen. Tom Jansen is de verteller en Robert wordt op piano begeleid door Jeroen Serphati.
Sinds 2015 heeft Robert het dirigeren weer opgepakt. Hij is vaste dirigent van het Oudemuziekkoor Bosch en Duin, kamerkoor Victoria in Weesp en het Haarlems Klein Koor.
Zie ook: http://www.zangles-amsterdam.info/zangleraar-amsterdam.html .

Concerten
Twee maal per jaar geeft het Oudemuziekkoor Bosch en Duin een concert waarbij vocale en instrumentale stukken worden afgewisseld. Professionele vocalisten en instrumentalisten treden daarbij zij aan zij op met koorleden die zelf ook een instrument bespelen.

Eerstvolgende concerten - onder voorbehoud van coronaregels

Dido and Aeneas
Try-out: zon. 6 of 13 juni 2021 in Zeerijp, Groningen
Uitvoeringen: zat. 30 en zon. 31 oktober in Bilthoven en Bosch en Duin, Utrecht of
zat. 6 en zon. 7 november 2021 in Bilthoven en Bosch en Duin, Utrecht

In juni 2021 viert het Oudemuziekkoor Bosch en Duin zijn eerste lustrum met een try-out van Henry Purcells beroemde kameropera Dido and Aeneas.
In het laatste weekend van oktober of eerste weekend van november 2021 vinden de concertante-uitvoeringen uit met koor, orkest en vier solisten onder leiding van barokspecialist Robert van der Vinne.

Achtergrond Dido and Aeneas
Henry Purcell, Engelands belangrijkste barokcomponist, schreef Dido and Aeneas in opdracht van balletmeester Josias Priest en zijn School for Young Gentlewomen in Chelsea (1689). Met uitzondering van Aeneas werden destijds waarschijnlijk alle solo’s uitgevoerd door de jonge adellijke dames.

Het verhaal gaat over de liefde tussen Dido, koningin van Carthago, en Aeneas, de uit Troje gevluchte prins. Aeneas vertrekt als de tovenaressen hem zeggen dat hij de stad Rome moet gaan stichten. Deze opdracht zou van Jupiter komen. Dido wil niet dat Aeneas haar verlaat, maar Aeneas wil gehoor geven aan de kennelijke oproep van de goden. Dido is hierover zo verontwaardigd dat ze Aeneas onmiddellijk wegstuurt en vervolgens van verdriet sterft.
De opera geldt als een van Purcells meesterwerken. Dido’s sterfscène met de aria ‘When I am laid in earth’ is misschien wel de allermooiste aria ooit geschreven.

Uitvoerenden
Oudemuziekkoor Bosch en Duin
Barokorkest (samengesteld door Mimi Mitchell)
Lieke Coenraad - mezzosopraan (Dido)
Cynthia Groesz - sopraan (Belinda, zuster van Dido)
Derk Pik - bariton (Aeneas)
Wessel van der Ham - countertenor (tovenaar)
Robert van der Vinne - dirigent

Bent u bas of (hoge) sopraan en liefhebber van oude muziek?
Wij zijn op zoek naar u om de koorklank van ons koor te verrijken en samen met de andere koorleden mooie oude muziek (ca. 14e tot en met 19e eeuw) te zingen.Optredens in het verleden: [ openklappen ]