Inloggen  |  Registreren

hesther66

Details:

Solist (Sopraan)

Woonplaats: De Meern  (Utrecht)


RSS Feed
Stuur een Email
Sopraan Hesther Oor (1966) begint al op zeer jonge leeftijd met zingen, op de Kathedrale Koorschool in Utrecht, waar muziekscholing en klassieke zang er met de spreekwoordelijke paplepel wordt ingegoten. Van daaruit stroomt ze door naar het Kathedrale Koor waar ze tot haar achttiende deel van uitmaakt.

Sindsdien heeft Hesther in talloze koren en projecten gezongen.
Een paar actuele referenties: Het Nieuw Bach Ensemble olv Krijn Koetsveld, Multiple Voice olv Paul de Kok, Bach Consort Nijkerk van Falco van Loon, Lelikoor olv JanJoost van Elburg.

Hesther zingt het liefst losse projecten en ook organiseert zij graag soloprojecten en wordt ze regelmatig gevraagd als soliste bij koren of projecten met kleine bezetting.
Ze is enige tijd actief geweest als soliste bij het programma Nederland Zingt van de EO.
In 2008 heeft Hesther het tienkoppige vocaal ensemble Ab Novembris opgericht waarmee in 2009, 2010 en 2011 meerdere malen het fameuze tien-stemmige Stabat Mater van Domenico Scarlatti in een enkelvoudige bezetting is uitgevoerd.In het najaar van 2011 stond Buxtehude's Membra Jesu Nostri op het programma.
Zie www.abnovembris.nl

Ze volgde eerder een cursus zang op basis van Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolin.
Zangles o.a. van Esther Putter en Gonnie van Heugten en specifieke stemvorming van René Veen. Momenteel volgt Hesther zangles bij Evert Jan Nagtegaal.
Masterclasses werden gevolgd bij Nico vd Meel, JanJoost van Elburg en Krijn Koetsveld.
Hesther kenmerkt zich als een gedreven, ervaren en ambitieuze sopraan met een zeer hoog stembereik.