Inloggen  |  Registreren

Ikhwaya

Ikhwaya  dinsdag 14 februari 2012 om 20:18
Afrikaans zingen met Ikhwaya Yasempuma!
Een koor zoals er niet veel zijn: Ikhwaya Yasempuma (Zulu voor 'koor uit het oosten') zingt afrikaanse liederen over liefde, hoop en vrijheid, maar ook over zorgen en onrecht.
De liederen barsten van vuur en emotie, vooral als ze gaan over het lijden van de (zwarte) bevolking en hun strijd voor vrijheid. Veel van de liederen worden gezongen om elkaar een hart onder de riem te steken en te laten weten dat men er voor elkaar is.
De liederen roepen dan ook een sterk gevoel van saamhorigheid op.

Zin in Afrikaans zingen? Doe mee met Ikhwaya. Schrijf je in voor de repetities in Enschede, of boek een workshop elders in Nederland
Meer info: www.ikhwaya.nl
De liederen die in de workshop aan bod komen zijn allemaal meerstemmig en worden gezongen in de oorspronkelijke taal. (isiXhosa, isiZulu e.d.). Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen. De liederen zijn bedoeld om met groepen te zingen en zijn dus snel op te pikken door iedereen. Ook de taal vormt geen probleem, zingenderwijs slijten de woorden in. Er zijn dus geen belemmeringen.

IEDEREEN MET EEN STEM KAN MEEDOEN!

De duur van de workshop kan varieren van 2 uur tot meerdere dagdelen. In de korte workshop komen twee a drie van de eenvoudiger liederen aan bod. Bij een lange workshop kan er wat meer tijd besteed worden aan wat ingewikkelder liederen en aan beweging.
Tijdens de workshops worden geluidsopnames gemaakt die op deze website geplaatst zullen worden zodat iedereen ze nog eens kan beluisteren.