Inloggen  |  Registreren

Amer Consort

Amer Consort is een ambitieus kamerkoor uit Amersfoort met rond de twintig leden. Het koor zoekt onder de bezielende leiding van dirigent Dirkjan Horringa de uitdaging in spannende klassieke koormuziek van middeleeuwen tot nu. We zingen zowel a capella als met instrumentale begeleiding. Ieder programma kent een bepaald thema of muzikale samenhang.

10 en 11 juni hebben we een succesvol lenteconcert gegeven met vogels als inspiratiebron. We voerden liederen uit de Franse, Italiaanse, Duitse en Engelse renaissance en barok uit, afgewisseld met gedichten voorgedragen door Guido de Wijs.

Zondag 17 juni 2012 geven we ons volgende concert: Lieder im Freien zu singen. Een vrolijk culinair zomerconcert in het Koetshuis van Buitenplaats Heiligenberg te Leusden-Zuid met muziek uit de romantiek. We zingen onder meer liederen van Brahms, Mendelssohn en Saint-Saƫns.

We hebben voor ons nieuwe project plaats voor enkele ervaren mannelijke projectzangers!

Heb je een brede muzikale belangstelling, kun je thuis zelfstandig partijen instuderen en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met ons op: info@amerconsort.nl, of kijk op onze site: www.amerconsort.nl. Je kunt vrijblijvend een repetitie bijwonen. De repetities worden gehouden op maandagavond, van 20:00 uur tot 22:15 uur, in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente, Appelweg 15, te Amersfoort.