Inloggen  |  Registreren

Capricciosa

Details:


Woonplaats: Amersfoort  (Utrecht)


RSS Feed
Stuur een Email
Facebook pagina
Capricciosa is een vrouwenkoor uit Amersfoort, dat op dit moment bestaat uit 18 zangeressen in allerlei leeftijden. Er wordt veelal gezongen in 4 stemgroepen.( In elke stemgroep hebben wij nog plaats voor vrouwen.) Capricciosa vertaalt zich als grillige vrouwen.

Capricciosa staat voor mooie, meerstemmige performances, waarbij elke stemgroep tot haar recht komt en als een evenwichtig geheel in elkaar vloeit.
De muziek die wordt gezongen, is niet voor de hand liggend, maar verrassend en werelds. Zo wordt gezongen in het Engels, Frans, Duits, maar ook Russisch, Hongaars, Spaans, Italiaans en zelfs in het Nederlands.
Wie weet welke werelddelen wij het komende seizoen zullen “bezoeken”. Bekende componisten die de afgelopen periode op het repertoire hebben gestaan, zijn b.v. Ligeti, Tsjaikovski, Rachmaninov en Badings. De stukken zijn begeleid door piano en viool, maar werden ook a capella gezongen. Het kerstconcert 2012 wordt door een harp begeleid.
De vrouwen van Capricciosa worden gedirigeerd door Hannie Slingerland, koordirigent en zangpedagoge, maar bovenal een ervaren professionele operazangeres.