Inloggen  |  Registreren

Erasmuskamerkoor

Details:


Woonplaats: Rotterdam  (Zuidholland)


RSS Feed
Facebook pagina
Het Erasmus Kamerkoor is opgericht in 1989, in eerste instantie als studentenkamerkoor. In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot een veelzijdig muziekgezelschap, dat thans bestaat uit een vaste kern van ongeveer 18 zangers (m/v).

Sinds februari 2011 staat het koor onder leiding van Koen van der Meer. Veel aandacht wordt besteed aan de koorklank en aan de muzikale ontwikkeling van het koor als geheel als van de individuele leden.

Het repertoire van het Erasmus Kamerkoor bestaat voornamelijk uit a-cappella werken van 1600 tot nu. Regelmatig wordt samengewerkt met instrumentale en vocale solisten.

Het koor besteedt veel aandacht aan hedendaagse muziek, in het bijzonder uit Nederland. Nederlandse componisten zoals Jetse Bremer, Boudewijn Tarenskeen, Daan Manneke, Marco Kalkman en Ruben Naeff hebben speciaal voor het Erasmus Kamerkoor geschreven.
Daarnaast maakt het koor regelmatig gebruik van meer kunstvormen dan muziek alleen. Zo is in recente projecten samengewerkt met beeldend kunstenaars, dansers en acteurs.

Het koor geeft regelmatig compositieopdrachten aan bekende en minder bekende Nederlandse componisten en heeft dan ook meerdere wereldpremières op zijn naam staan.Erasmuskamerkoor  vrijdag 4 oktober 2013 om 22:17
Er is per direct plaats voor Bassen en tenoren