Inloggen  |  Registreren

karawank11

karawank11  zondag 12 april 2015 om 21:50
LENTECONCERT MANNENKOOR DE KARAWANKEN

Kruisherenkapel, Lieve Vrouwenplein 44, Uden
zondag 3 mei 2015, 15.00 uur

Na een bijzonder smaakvol en geslaagd winterconcert, – samen met harmonie St. Caecilia uit Volkel – op 30 november vorig jaar en een optreden op 21 maart tijdens het voorjaarsconcert van Mannenkoor “De Nachtegaal “ in Someren, geeft Mannenkoor de Karawanken op zondagmiddag 3 mei om 15.00 uur, een lenteconcert in de Kruisherenkapel te Uden.
Dit voorjaarsconcert begint geleidelijk aan traditie te worden. Na de twee voorgaande succesvolle optredens in het voorjaar van 2013 en 2014 – met telkens een volle Kruisherenkapel - brengt het koor nu opnieuw een keur van liederen. Onder de bezielende leiding van dirigent Sophia Brink is het repertoire verbreed en het koor in kwaliteit en muzikale beleving verder gegroeid.

Dit jaar zal in het lenteconcert de nadruk liggen op beproefd repertoire uit de opera. Componisten als Mozart, Verdi, Beethoven, Wagner en Gounod komen voorbij met aansprekende en welluidende – op mannenkoor toegesneden – operastukken.

Operaliedkunst wordt pas echt bijzonder als de mannenklanken ondersteund worden door een vrouwelijke solist. De sopraan Kerstin Jansen-Verhoeven zal dan ook met De Karawanken optreden.
Kerstin studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Arnhem. Zij heeft o.a. de muzikale leiding van zangensemble "d'Accord" en maakt sinds 2014 deel uit van het professionele vrouwenensemble “inCantata” uit Kleve/Duitsland. Ook treedt zij regelmatig op als solist bij andere koren of in soloprogramma's.
Naast een aantal operanummers die zij samen met de Karawanken uitvoert, zingt zij ook het recitatief ‘Giunse alfin Il momento’ en de aria ‘Deh vieni, non tardar ‘
uit Le nozze di Figaro van Mozart.

Medewerking verleent verder pianist Frans van Tuijl en bas Marius van de Wijdeven. Het koor staat onder leiding van tijdelijk dirigent Cor de Koning, die de van ziekte herstellende Sophia Brink vervangt.

De toegang is gratis, maar met een vrije gift kunt u na het concert tegemoet komen in de kosten die de organisatie van een concert nu eenmaal met zich meebrengt.
U bent van harte welkom!

Voor meer Informatie e-mail secretariaat@karawanken.nl of kijk op onze website www.karawanken.nl