Inloggen  |  Registreren

VoicesBussum

Details:


Woonplaats: Bussum  (Noordholland)


RSS Feed
Stuur een Email
Twitter: @@VoicesBussum
Facebook pagina
Vocaal ensemble Voices is een gemengde groep zangers en zangeressen bestaande uit 18 leden. Voices werkt mee aan kerkdiensten, cantatediensten, al dan niet met medewerking van een beroepsorkest en –solisten, en verzorgt jaarlijks enkele Evensongs in de Adventstijd. We laten dan horen dat goede amateurs tot een professioneel resultaat in staat zijn.

Het repertoire, bestaand uit klassieke en moderne (kerk)muziek, sluit aan bij de kerkelijke wortels van het ensemble: van Palestrina tot Vasks en van Händel en Bach tot Rutter. De muzikale leiding van Voices is in handen van Piet Philipse.

We vragen veel, maar je krijgt er ook veel terug
Omdat bij Voices iedere stem telt, zijn we kritischer in de toelating van nieuwe leden. Een goede zangstem, een scherp gehoor, koorervaring en een goed ontwikkeld muzikaal gevoel zijn belangrijk, alsmede de tijd en gelegenheid om (m.b.v. geluidsbestanden) thuis je partij in te studeren. We vragen dus wel wat, maar je krijgt er ook veel voor terug! Denk aan stemtraining, genoeg gezelligheid tussen het harde werken door en de mogelijkheid om met beroepsmusici grote werken op professioneel niveau uit te voeren.

Repeteren & contributie
Voices repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 in de Spieghelkerk in Bussum. Ter voorbereiding op de uitvoering van grote werken, al dan niet met orkest, kan het gebeuren dat er een extra (generale) repetitie wordt gepland. Er wordt geen contributie gevraagd, maar inspanning van koorleden bij voorkomende verenigingszaken en -taken wordt gewaardeerd.

Lid worden
Wil je graag lid worden? Meld je dan aan via bestuur@voicesbussum.nl. Je wordt dan uitgenodigd om twee à drie keer mee te zingen, zodat je je kunt oriënteren op het repertoire, de werkwijze van de dirigent, het muzikale niveau en de sfeer en samenstelling van het koor. De dirigent bekijkt dan of je stem past bij de klankkleur van de stemgroep en het koor en brengt advies uit aan het bestuur omtrent de toelating.VoicesBussum  vrijdag 30 januari 2015 om 20:13
Vocaal ensemble Voices uit Bussum heeft plaats voor een bas!