Inloggen  |  Registreren

Woerdens Kamerkoor

Details:


Woonplaats: Woerden  (Utrecht)


RSS Feed
Stuur een Email
Facebook pagina
Het Woerdens Kamerkoor is opgericht in 1986 en staat sinds februari 2005 onder leiding van Willem Blonk. Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan de koorklank en de muzikale ontwikkeling van het koor. Het Woerdens Kamerkoor bestaat momenteel uit een vaste kern van 20 zangers. Het repertoire van het koor bestaat uit geestelijke en wereldlijke werken (vooral a capella) uit de 15e t/m 20e eeuw.

Het Woerdens Kamerkoor geeft zowel binnen als buiten Woerden concerten en streeft ernaar minimaal twee keer per jaar in Woerden een concert te verzorgen met a cappella werken of werken met begeleiding door piano of klein ensemble, die indien mogelijk ook elders worden uitgevoerd. Om het jaar wordt een groot werk gepland met medewerking van professionele solisten en orkest, zoals de Johannes Passion van J.S. Bach, het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, het Requiem van W.A. Mozart en de Messiah van G.F. Händel. Het 25-jarig jubileum werd in mei 2011 gevierd met een concertreis naar Florence en Arezzo.

Ook werkt het Woerdens Kamerkoor op verzoek graag mee aan evenementen, zoals in de afgelopen jaren aan de opening van de grote overzichtstentoonstelling van Herman van Swanevelt in het Stadsmuseum in Woerden en de eerste Cultuurzondag in Woerden, het Cultuurweekeinde op het Defensie-eiland, de Open Monumentendag, de Kerstmarkt, Welzijnsmarkt en Nachtcultuur Woerden.